Založ si blog

Bože ako hlboko som klesla

Možno si pamätáte na známy taliansky film? To o čom budem písať nie sú pikantérie zo života niektorých dám, ale o praktikách jedného nemenovaného obchodného reťazca, ktorý som spočiatku rád navštevoval. Ani nie tak pre jeho vysokú kvalitu, ale skôr pre drobné hlúposti, drobné veci, ktoré v reáli nepomohli no ani neuškodili. Ale v poslednom období dal tento reťazec poriadny chod v kvalite vzad. A to doslova, od zhoršenej dostupnosti sortimentu, keď niečo dajú do letáku, tak si buďte istí, že už po otvorení predajne ho nemajú, cez nízku úroveň jeho zamestnancov, neviem či si takýchto primitívov priam vyberajú alebo ponuka na trhu práce je taká slabá až po rôzne priam až klamlivé techniky predaja. Spomeniem len ich slávnu Lidl+kartu. Nútia vás, aby ste si ju čekovali, uplatňovali zľavu a nakoniec sa ukáže, že celý tento postup ste robili zbytočne lebo pri pokladni sa vám zľava neodčíta a predavač vám s poriadnou dávkou zlomyseľnosti povie, že ceny robia tam hore a predsa na bloku máte číslo kde vám „kolegyne“ celý prípad prešetria. OK, povedzme, že za hodinové telefonické úsilie sa vám podarí dopracovať sa k pravde a niečo vám ako kompenzáciu ponúknu. Napr. teraz bola v podobnej „akcii“ tekvica na vyrezávanie so 40% zľavou. Takže čo by som po dlhej martýrií získal späť 1€ či 1,5€? Bol by som spokojný? Pracoval by niekto s hodinovou mzdou 1,5€? Určite nie. Osobne ak sa dá tomuto nemeckému reťazci s L na začiatku mena sa vyhýbam. Ani ostatní nie sú o nič lepší, ale takéto ťahanie zákazníka za nos je mi odporné.

Jednotka v čerstvosti

08.03.2024

„Naše ovocie a zelenina sú svieže a čerstvé. Sú starostlivo vyberané, pravidelne kontrolované a naši dodávatelia nám ich vozia každý deň, vrátane nedieľ a sviatkov, tak aby sa k vám dostali maximálne čerstvé. Náš školený personál precízne kontroluje kvalitu dodaného tovaru, aby sa k vám dostali len tie najchutnejšie, dokonale zrelé a šťavnaté kúsky ovocia a [...]

Plné ústa životného prostredia a skutok „utok“. Ikea sú rovnakí táraji ako ich Gréta.

23.07.2020

Potreboval som kúpiť také úchytky, aby stolička držala tvar. Zlomilo sa mi to na ikeáckej stoličke. Spýtal som sa ich na FB či mi vedia poradiť. Ich odpoveď bola stručná, že takýto náhradný diel by sa dal dostať len osobne na oddelení služby zákazníkom. Samostatne ho v sortimente nemajú. Nakoľko vraj tieto diely nepodliehajú do systémov v obchodnom dome a nemajú v [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4379x
Priemerná čítanosť článkov: 1460x

Autor blogu

Kategórie